Politikalar
Yayın Politikası:
Gönderilen yazılar, derginin amaç ve kapsamına uygun olarak hazırlanmış ve başka bir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
Tebliğ olarak sunulan veya lisansüstü tezlerden üretilen çalışmalarda bu durum ilk sayfada belirtilmelidir.
Çift Kör Hakemlik
Editör veya editör yardımcısı, Dergiye gönderilen yazım kurallarına, Derginin amaç ve kapsamına uygun olduğu belirlenen yazıyı yurt içinden ve/veya yurt dışından en az iki hakemin değerlendirmesine sunar. Hakem raporunda gerek gördüğü takdirde, yazıda istenen değişiklikler yazarlar tarafından yapıldıktan sonra yazının yayınlanmasına onay verir. Gerekli görülen durumlarda üçüncü hakeme başvurulur.
Açık Erişim İlkesi:
Dergi açık erişimlidir ve derginin tüm içeriği okura Dergi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak sunulur. Okurlar, ticari amaç haricinde, yayıncı ya da yazardan izin almadan dergi makalelerinin tam metnini okuyabilir, indirebilir, kopyalayabilir, arayabilir ve link sağlayabilir.
İşlemleme ücreti:
Derginin tüm giderleri Galatasaray Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır. Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için işlemleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz.
Telif Hakkında:
Yazar makaleyi Dergiye teslim etmekle beraber, eseri üzerindeki çoğaltma, yayma, telli telsiz araçlarla umuna iletme haklarını Galatasaray Üniversitesi hukuk fakültesi dergisine devretmiş sayılır, ayrıca telif ücreti ödenmez. Yazar, dergi yönetim kurulundan izin almaksızın makaleyi başka bir dergide veya kitapta yayınlayamaz, kendi kişisel internet sayfasında koyamaz.
Gizlilik Hakkında:
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisine gönderilen yazılarla ilgili yazarların veya hakemlerin iletişim bilgileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında üçüncü kişilerle ve kurumlarla paylaşılmayacak, sadece dergi için kullanılacaktır.
Etik Kurallar:
Yayın Etiği
Dergi yayın etiğinde Committee on Publication Ethics (COPE), Directory of Open Access Journals (DOAJ), Open Access Scholarly Publishers Association (OASPA) ve World Association of Medical Editors (WAME) tarafından yayınlanan etik yayıncılık ilkelerini benimser. (Principles of Transparency and Best Practice in Scholarly Publishing başlıklı ilkeler: https://publicationethics.org/resources/guidelines-new/principles-transparency-and-best-practice-scholarly-publishing
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi’nde yayınlanmak üzere gönderilmiş olan çalışmaların, Galatasaray Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi’nde öngörülen bilimsel yayın etiği kurallarına uygun olması gerekmektedir. İlgili kurallara ulaşmak için tıklayınız. (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/96513)
Hakemlik ve Değerlendirme Süreci:
Daha önce yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere başka bir dergide halen değerlendirmede olmayan ve her bir yazar tarafından onaylanan makaleler değerlendirilmek üzere kabul edilir.
Editör veya editör yardımcısı yayın için gönderilen makalelerin adil bir şekilde çift taraflı kör hakem değerlendirmesinden geçmelerini sağlarlar.
Gerekli hallerde makaleler üçüncü hakeme gönderilebilir. Hakemler veya editör yazardan, çalışması ile ilgili düzeltme ve değişiklik isteyebilir.
Seçilen makaleler en az iki ulusal/uluslararası hakeme değerlendirmeye gönderilir; yayın kararı, hakemlerin talepleri doğrultusunda yazarların gerçekleştirdiği düzenlemelerin ve hakem sürecinin sonrasında editör tarafından verilir.
Yazar, her aşamada makalesini geri çekme hakkına sahiptir.
Hakemlerin değerlendirmeleri objektif olmalıdır. Hakem süreci sırasında hakemlerin aşağıdaki hususları dikkate alarak değerlendirmelerini yapmaları beklenir.
- - Makalenin başlığı, içeriğini yeterli ölçüde yansıtmakta mıdır?
- - Öz ve anahtar kelimeler, makalenin içeriğine karşılık gelmekte midir?
- - Makale; konu, plan ve ele alınış biçimi itibariyle bilimsel yöntemlere uygun mudur?
- - Makalede dil ve yazım kurallarına uyulmuş mudur?
- - Makalede konu ile ilgili terminoloji doğru kullanılmış mıdır?
- - Makalede yararlanılan kaynaklar yeterli midir?
- - Makalede bilimsel atıf usullerine uyulmuş mudur?
- - Makalede yazar, ele aldığı konuya bir katkıda bulunmakta mıdır?
- - Makale, özgün bir çalışma niteliğinde midir?